Buiten

Minerale systemen 

Buitenstucwerk stelt niet alleen hoge eisen aan de producten maar ook aan de verwerking. Klimaatinvloeden en de eigenschappen van de gebruikte bouwmaterialen, vereisen bijvoorbeeld een juiste detaillering. Denk bijvoorbeeld aan het grondwerk, de voorbereiding van de ondergrond (zoutconcentratie), de beluchting en de juiste overstekken. Voor buitenstucwerk worden daarom (kalk)cementgebonden of minerale mortels en sierpleisters gebruikt. Stukbouw levert hiervoor alle mortels en geeft gedegen projectadviezen. 

Profielen 

Voor buitenstucwerk worden overwegend profielen gebruikt van roestvrij staal of pvc. Zowel voor ‘dunne’ als ‘dikke’ systemen. Stukbouw levert de juiste hoek-, schaduw-, beëindigings- of dilatatieprofielen uit voorraad.

Lijsten en ornamenten 

In navolging van de ons omringende landen, passen Nederlandse architecten steeds vaker gestuukte buitengevels toe in hun ontwerpen. Door gebruik te maken van sierlijsten en ornamenten krijgt de gevel een stijlvolle omkadering. De lijsten en ornamenten zijn gemaakt van kunststof met een cement coating of van cementgebonden lichtgewicht mortels. Stukbouw levert deze specifieke bouwmaterialen op bestelling. 

Sierpleisters 

Sierpleisters voor buiten zijn afgestemd op de invloed van het klimaat op de verschillende bouwdelen. Stukbouw heeft een uitgebreid assortiment hoogwaardige sierpleisters op voorraad van diverse topmerken. Indien gewenst wordt de sierpleister naar keuze op kleur gemaakt door onze kleurenafdeling. De computergestuurde database met duizenden verschillende kleuren zorgt voor een door en door gekleurde sierpleister. 

Muurverven 

Naast sierpleisters worden stucsystemen buiten vaak afgewerkt en beschermd door middel van muurverven. Deze muurverven bevatten vaak specifieke kenmerken als damp-open, vuilafstotend en weerstand tegen aangroei van algen, schimmels en mossen. Wij leveren een brede keuze minerale en kunstharsgebonden muurverven, die in combinatie met een persoonlijk advies zorgen voor een duurzaam en prachtig eindresultaat.

Onze professionals helpen u graag verder met al uw vragen

088 200 87 01 088 200 87 01

Barry van der Bruggen

Productadviseur